BBQ en sous vide spareribs. Super mals en toch lekker rokerig van smaak!

BBQ en sous vide spareribs. Super mals en toch lekker rokerig van smaak!

Ontdek de perfecte combinatie van sous-vide en BBQ met ons heerlijke recept voor sappige en malse spareribs. Met sous-vide koken op 65 graden Celsius worden de spareribs eerst perfect gegaard, waarna ze op de BBQ worden gegrild voor die onweerstaanbare rokerige BBQ-smaak. Voeg je favoriete BBQ-rubs en -sauzen toe voor een onvergetelijke smaakervaring. Lees nu onze stap-voor-stap handleiding en maak indruk op je gasten met deze smaakvolle en bijzondere bereidingswijze.

Ingredients

Ingrediënten
1.50 kg Spareribs
120 g Jouw favoriete bbq rub
120 g Jouw favoriete zoet pittige bbq saus
2 Teentjes knoflook
1 Ui fijn gesneden
120 g Appelcider azijn
Benodigdheden

Directions

Verwijder het membraan aan de achterkant van de spareribs en breng ze op smaak met BBQ-rubs. Doe de spareribs in een vacuümzak.

Voeg de fijngehakte knoflook, ui en appelciderazijn toe aan de vacuümzak.
Sluit de zak vacuüm af en laat de spareribs gedurende 24 uur in een sous-vide-bad garen op 65 graden Celsius.

Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur en leg de spareribs erop. Gril de spareribs ongeveer 5-7 minuten per kant, totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.

Smeer de BBQ-saus op de spareribs en gril ze nog een paar minuten totdat de saus heet en plakkerig is geworden.

Smeer de BBQ-saus op de spareribs en gril ze nog een paar minuten totdat de saus heet en plakkerig is geworden.

Haal de spareribs van de BBQ en laat ze 10 minuten rusten voordat je ze in porties snijdt en serveert.

Perfect gegaarde asperges

Perfect gegaarde asperges

Perfect gegaarde asperges

Ingredients

Ingrediënten
250 g Asperges
5 g Boter
Benodigdheden

Directions

Verwarm de sous vide waterbak voor op 86 °C

Schil de asperges en verwijder ongeveer de laatste 2 centimeter (dit is hard)

Plaats de asperges in een vacuumzak of ziplock zak met een klontje boter

Laat de gevacumeerde asperges zakken in de sous vide waterbak en gaar ze 50 min.

Serveer de asperges direct uit de zak op het bord en geniet!

De lekkerste zalm

De lekkerste zalm

De lekkerste zalm

Ingredients

Ingrediënten
1 qt Moot zalm met huid
Benodigdheden

Directions

Verwarm het sous vide waterbad op 50 °C.

Dep de zalmmoot zoveel mogelijk droog en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Vacumeer de zalm met een vacumeerapparaat of gebruik de waterverplaatsingsmethode. Meerdere moten zalm kun je naast elkaar in dezelfde zak bereiden.

Laat de zalm in het sous vide bad zakken voor 30 minuten.

Haal de zalm uit de zak en bak deze op de huid op hoog vuur, totdat de huid krokant is (ongeveer 1 minuut).

Geniet van de lekkerste zalm die je ooit zelf thuis klaar gemaakt hebt met bijvoorbeeld sous vide gegaarde asperges.