De lekkerste zalm

Zalm is één van de eerste dingen die je ik je aanraad om te maken met je nieuwe sous vide apparaat. Het maakt hierbij niet uit of je een stick of een ander sous vide apparaat gebruikt. Heb je nog geen sous vide apparaat, bekijk welk apparaat het beste bij jouw voorkeuren past. Of bekijk de top 10 sous-vide apparaten op bol.com

Hieronder staat een basisrecept voor een sous vide bereide zalm. Het kan niet mislukken het is de lekkerste zalm die je ooit thuis gemaakt hebt!

DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time30 minsTotal Time35 mins
Ingrediënten
 1 qt Moot zalm met huid
Benodigdheden
1

Verwarm het sous vide waterbad op 50 °C.

2

Dep de zalmmoot zoveel mogelijk droog en bestrooi met peper en zout naar smaak.

3

Vacumeer de zalm met een vacumeerapparaat of gebruik de waterverplaatsingsmethode. Meerdere moten zalm kun je naast elkaar in dezelfde zak bereiden.

4

Laat de zalm in het sous vide bad zakken voor 30 minuten.

5

Haal de zalm uit de zak en bak deze op de huid op hoog vuur, totdat de huid krokant is (ongeveer 1 minuut).

6

Geniet van de lekkerste zalm die je ooit zelf thuis klaar gemaakt hebt met bijvoorbeeld sous vide gegaarde asperges.

De sous vide gegaarde zalm is een heerlijke combinatie met sous vide gegaarde asperges!

Ingredients

Ingrediënten
 1 qt Moot zalm met huid
Benodigdheden

Directions

1

Verwarm het sous vide waterbad op 50 °C.

2

Dep de zalmmoot zoveel mogelijk droog en bestrooi met peper en zout naar smaak.

3

Vacumeer de zalm met een vacumeerapparaat of gebruik de waterverplaatsingsmethode. Meerdere moten zalm kun je naast elkaar in dezelfde zak bereiden.

4

Laat de zalm in het sous vide bad zakken voor 30 minuten.

5

Haal de zalm uit de zak en bak deze op de huid op hoog vuur, totdat de huid krokant is (ongeveer 1 minuut).

6

Geniet van de lekkerste zalm die je ooit zelf thuis klaar gemaakt hebt met bijvoorbeeld sous vide gegaarde asperges.

De lekkerste zalm