Beste vacumeermachine

Sous vide betekent ‘onder vacuüm’. Naast een goed sous vide apparaat is het vacuüm ofwel luchtdicht verpakken van de steak, moot zalm of elke ander product dat je sous vide wilt garen dus van belang. Hiervoor zijn twee opties:

  1. Vacumeren met een vacumeermachine
  2. Waterverplaatsingsmethode met ziplock zakken

 

Vacumeren met een vacumeermachine

Het vacumeren met een vacumeermachine is de eenvoudigste en meest betrouwbare manier van het luchtdicht verpakken van voedsel. Voor sous vide koken dompel je vlees, vis of groenten luchtdicht in de sous vide container. Bij vacumeermachines is een krachtige vacuümpomp belangrijk. Bekijk en vergelijk de populairste vacumeermachines voor thuisgebruik.

Princess 492967 SOLIS Vac Prestige 575 Bestron DBS827
De beste vacumeermachine voor thuisgebruik. De princess multicooker kan slowcooken en sous vide garen Bestron vacumeermachine. Goedkoop en geschikt voor thuisgebruik.
Score
Voordelen Hoge druk en geeft de beste kwaliteit voor thuisgebruik. Semi-professionele vacumeermachine. Makkelijk in gebruik en goedkoop in aanschaf.
Druk (lager is beter) 0,85 bar 0,8 bar niet opgegeven door fabrikant
Vacuümpomp capaciteit (hoger is beter) 9 liter per minuut 12 liter per minuut niet opgegeven door fabrikant
Alle specificaties Bekijk op bol.com Bekijk op bol.com Bekijk op bol.com
€67
Bestel direct bij Bol.com
€199
Bestel direct bij Bol.com
€33
Bestel direct bij Bol.com

 

Waterverplaatsingsmethode met ziplock zakken

De waterverplaatsingsmethode is een eenvoudige manier om een ziplock zo goed als luchtdicht af te sluiten. Plaats het ingredient in een hersluitbare dieprvieszak met dubbele sluiting (ziplock). Leg de open zagk in het water, met alleen de sluiting boven het oppervlak. Let op de gehele zak moet onder water zijn, behalve de sluiting. Het water drukt nu al de aanwezige lucht uit de zak. Ziplock zakken kun je eenvoudig bestellen via bol.com.