Sous vide en BBQ

Steeds populairder wordt sous vide combineren met BBQ. De combinatie van een perfecte garing door sous vide met de rokerige smaak van de BBQ zorgen voor een altijd gelukt, fantastisch resultaat.

Een BBQ met een deksel biedt de mogelijkheid om vlees of vis heerlijk te roken, voordat je het vlees verder gaart in je sous vide apparaat. Gebruik een thermometer (bij voorkeur op het rooster) om op lage temperatuur een Tomahawk steak, Picanha, spareribs of een ander goed stuk BBQ vlees te roken. Rook geeft het meeste smaak op een lage temperatuur. Gebruik bij een temperatuur tussen de 105 graden celcius en 120 graden celcius voor een goed resultaat. Bij stukken vlees van rond één kilo kun je rustig een uur roken op de BBQ, voordat je verder gaart in je sous vide apparaat. Een tomahawk steak, rib eye of andere soort biefstuk, kun je daarna nog afgrillen op de BBQ. Stook daarvoor eerst je barbecue zo hoog mogelijk – minimaal 250 graden celcius – voor een krokante korst en mooie grillstrepen. Let op: het vlees heeft al een perfecte garing door de sous vide dus kort afgrillen is voldoende. 

Elke BBQ is geschikt om te combineren met je sous vide apparaat, bekijk hieronder een lijst met verschillende typen barbecues en vindt de BBQ die het beste aansluit op jouw wensen.

De alleskunner: Weber BBQ’s (kogel barbecue)

De Weber barbecues zijn al jarenlang een begrip in de bbq wereld. Multifunctioneel en een zeer goede bouwkwaliteit. Bekijk de voor- en nadelen van de verschillende modellen. 

Weber MasterTouch GBS Weber Original Kettle Weber Go Anywhere
Beste bbq weber master touch GBS Beste bbq weber original kettle Beste bbq weber go anywhere
Score
Voordelen Lekker groot grilloppervlak en compleet met handige asopvangbak. Het originele Weber model, kwaliteit voor een goede prijs. Tafelbarbecue geschikt voor op reis, maar door het rechthoekige model zeer veelzijdig.
Diameter grilloppervlak Ø 57 cm Ø 47 cm 41 x 25 cm
Meer informatie Bekijk op bol.com Bekijk op bol.com Bekijk op bol.com
€219,99
Bestel direct bij bol.com
€149,99
Bestel direct bij bol.com
€89,99
Bestel direct bij bol.com

Voordelen van een Weber BBQ bij sous vide koken

  • Een Weber barbecue kun je gebruiken voor roken en grillen.
  • In combinatie met een sous vide apparaat kun je de lekkerste gerechten met precieze garing en met krokante korst bereiden.
  • Weber staat garant voor kwaliteit en de geëmailleerde barbecues gaan tientallen jaren mee.
  • Voor Weber BBQ’s zijn zeer veel accessoires beschikbaar.

Populair en veelzijdig: De kamado BBQ

Een kamado BBQ is een keramische BBQ. De bekendste is de Big Green EGG De laatste jaren is deze barbecue steeds populairder. Een keramische bbq heeft de vorm van een ei en is gemaakt van keramiek. 

Door de keramiek is de kamado BBQ zeer hittebestendig en houdt de warmte goed vast. Hierdoor zijn ze ideaal voor het afgrillen van sous vide gegaarde steaks, zalm of geef je pulled pork een heerlijke bark. 

Kamado BBQ’s zijn zeer geschikt om je gerechten een heerlijke rooksmaak mee te geven. Een veelgebruikte techniek is om de gerechten eerst te roken op de BBQ en daarna in je sous vide apparaat de perfecte garing te geven. Bekijk de onderstaande drie Kamado BBQ’s en kies degene die bij jouw wensen past.

Big Green EGG Large The Bastard Large 2019 Patton Kamado 13"
Big Green EGG de bekendste en hoog kwalitatieve kamado bbq The Bastard Large 2019. Top Kamado BBQ met een goede prijs/kwaliteit verhouding Patton Kamado 13 inch. Ideaal om te kijken of kamado bbq'en bij je past.
Score
Voordelen De Big Green EGG is de standaard op het gebied van Kamado BBQ'en. Hoge kwaliteit materiaal en veel accessoires specifiek voor de EGG. The Bastard Large biedt ongelofelijk veel kwaliteit voor een goede prijs. Het 2019 model heeft een kick ash basket en een deflector voor een warme en koude zone. Een kleine basic kamado om te kijken of kamado bbq'en bij je past. Grill de lekkerste steaks en maak voor het eerst pulled pork.
Diameter grilloppervlak Ø 57 cm Ø 57 cm Ø 13 cm
Meer informatie Bekijk op bol.com Bekijk op bol.com Bekijk op bol.com
€1990
Bestel direct bij bol.com
€1299
Bestel direct bij bol.com
€146,99
Bestel direct bij bol.com

Voordelen van een kamado BBQ bij sous vide koken

  • Kamado BBQ’s zijn zeer zuinig en houden de warmte lang vast. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt om je sous vide gegaarde product rooksmaak te geven. 
  • Door het keramiek kunnen de BBQ’s zeer heet opgestookt worden en zijn ze perfect om steaks en andere grillgerechten een korst mee te geven. 
  • Kamado BBQ’s zijn zeer robuust. De betere merken gaan een levenlang mee. 
  • Met een kamado BBQ kun je complete maaltijden bereiden. Taarten en toetjes met een rooksmaak zoals je niet eerder geproefd hebt.