Asperges. Ook wel het witte goud genoemd. Deze heerlijke groente maak je elke keer weer perfect met je sous vide apparaat. Heb je ze eenmaal op deze manier gemaakt willen je gasten (en jij zelf natuurlijk) ze nooit anders meer. Omdat er een relatief hoge temperatuur nodig is, raad ik je aan om de sous vide bak goed te isoleren. Heb je nog geen sous vide apparaat, bekijk welk apparaat het beste bij jouw voorkeuren past. Of bekijk de top 10 sous-vide apparaten op bol.com
Hieronder staat het basisrecept voor het maken van sous vide gegaarde asperges. Mocht je willen experimenteren doe er dan bijvoorbeeld een mespuntje tijm bij.
Verwarm de sous vide waterbak voor op 86 °C
Schil de asperges en verwijder ongeveer de laatste 2 centimeter (dit is hard)
Plaats de asperges in een vacuumzak of ziplock zak met een klontje boter
Laat de gevacumeerde asperges zakken in de sous vide waterbak en gaar ze 50 min.
Serveer de asperges direct uit de zak op het bord en geniet!
De sous vide gegaarde asperges zijn een heerlijke combinatie met sous vide gegaarde zalm!
Ingredients
Directions
Verwarm de sous vide waterbak voor op 86 °C
Schil de asperges en verwijder ongeveer de laatste 2 centimeter (dit is hard)
Plaats de asperges in een vacuumzak of ziplock zak met een klontje boter
Laat de gevacumeerde asperges zakken in de sous vide waterbak en gaar ze 50 min.
Serveer de asperges direct uit de zak op het bord en geniet!